קטגוריה 2, נושא 3
לא הושלם
יום 2
קטגוריה Progress
0% הושלם
- יש לאחוז במספר ספרים כבדים, לתלות את הזרועות ולמשוך דרך המרפקים, כאשר הם צמודים לגוף.
- יש לשחרר את הזרועות בחזרה למטה בשליטה ובאיטיות, ולמשוך לכיוון הבטן מהר וחזק.
- חשוב לשמור על גב ישר ולא לעגל אותו.
- יש להחזיק 2 בקבוקי מים מלאים של 1.5-2 ליטר כאשר כפות הידיים פונות אל הקיר מולך והבהונות נמצאות קדימה.
- התנועה מתחילה כאשר שני הבקבוקים נמצאים בגובה הכתפיים.
- כעת יש ליישר את המרפקים, להרים את הבקבוקים מעל הראש ולהוריד אותם בחזרה בשליטה (לא לתת לידיים ליפול).
- הבקבוקים יורדים בחזרה עד לגובה הכתפיים ולא נמוך מזה.
שכיבות סמיכה: יש לבצע לפי הרמה בה את נמצאת (לפנייך 3 אופציות):
- יש לשכב על הבטן, להניח את כפות הידיים לצידי החזה, ולדחוף למעלה עם חזה מורם.
- תשימי לב שאת מושכת את הכתפיים אחורה (לשים לב שהשכמות לא מכווצות פנימה אלא החזה פתוח) – ומגיעה עד לקצת לפני נעילת המרפקים (לא לנעול עד ליישור מלא את המרפקים אלא לשמור על שריר מכווץ ועובד לאורך כל התנועה.
- לרדת למטה בשליטה.
- יש לשכב על הבטן, להניח את כפות הידיים לצידי החזה, לכפל את הברכיים ולהצליב את כפות הרגליים בצורה יציבה כאשר הן מורמות באוויר.
- כעת יש לדחוף למעלה כאשר את שומרת על גוף ישר מהכתפיים ועד הברכיים..
- תשימי לב שאת מושכת את הכתפיים אחורה (לשים לב שהשכמות לא מכווצות פנימה והגב העליון לא מתעגל פנימה אלא החזה פתוח).
- בנוסף, תשימי לב שאת אכן עולה עם כל הפלג גוף ביחד בצורה ישרה – ולא דוחפת את החלק העליון של הגוף בלבד (מה שיוצר הקשתה של הגב ובטן מתעגלת החוצה כלפי הרצפה)
- לרדת למטה בשליטה.
- יש להניח את כפות הידיים לצידי החזה על הרצפה
- כעת יש לדחוף את עצמך עד ליישור המרפקים כאשר את שומרת על גוף ישר מהכתפיים ועד כפות הרגליים.
- תשימי לב שאת מושכת את הכתפיים אחורה (השכמות לא מכווצות פנימה והגב העליון לא מתעגל פנימה אלא החזה פתוח).
- בנוסף, תשימי לב שאת אכן עולה עם כל הפלג גוף ביחד בצורה ישרה – ולא דוחפת את החלק העליון של הגוף בלבד (מה שיוצר הקשתה של הגב ובטן מתעגלת החוצה כלפי הרצפה)
לפי היכולת – זה בסדר לבצע את התרגיל לפחות זמן, אפילו להתחיל ב-20 שניות עד שאת מתחזקת